Banānu kūka bez cepšanas – recepte, kas pagatavojama uz ātru roku

Dažreiz gribas kaut ko saldu, bet negribas stāvēt pie krāsns vai tērēt laiku sarežģīta deserta pagatavošanai. Šādos gadījumos palīgā nāks ātri pagatavojama, bet garšīga deserta recepti.

Šodien piedāvājam vienkāršu banānu kūkas recepti, kas pagatavojama bez cepeškrāsns, un kuru var pagatavot tikai 15–20 minūtēs. Un pa nakti ledusskapī tas pārvērtīsies par īstu smalku desertu, kuru nekautrēsies pasniegt pat pie svētku galda.

Sastāvdaļas

Skābais krējums 20% – 500 g

Vārīts kondensētais piens – 300 g

Cepumi (derēs jebkuri pēc jūsu izvēles – baltie, šokolādes vai mix) – 150 g

Gatavi banāni – 2 gabali

Želatīns – 25 g

Auksts ūdens – 120 ml

Kakao pēc izvēles dekorēšanai

Deserta pagatavošanas gaita

Ielejiet želatīnu nelielā bļodā un piepildiet ar aukstu ūdeni. Atstāj uz 10-15 minūtēm, lai uzbriest.

Atsevišķā dziļā bļodā apvienojiet skābo krējumu un vārītu iebiezināto pienu. Sakuļ maisījumu ar iegremdējamo blenderi līdz gludai un viendabīgai masai.

Banānus sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs. Pēc tam sasmalciniet cepumus ar rokām vai nazi mazos gabaliņos.

Skābā krējuma iebiezinātajā pamatnē lej siltu želatīnu, samaisa līdz viendabīgai masai. Pievienojiet banānus un sasmalcinātus cepumus.

Kūkas pannu izklāj ar pergamentu vai pārtikas plēvi. Ielejiet kūkas pannā iegūto masu, izlīdziniet virsmu ar lāpstiņu. Liek pannu ledusskapī uz vismaz 6 stundām vai vēl labāk uz nakti. Pirms pasniegšanas kūku izņem no formas, noņem pergamentu. Caur sietu pārkaisa virsmu ar kakao.

Padomi

Ja vēlaties izteiksmīgāku struktūru, varat pievienot sauju sasmalcinātu valriekstu, lazdu riekstu vai mandeļu.

Lai iegūtu šokolādes garšu, pamatnei pievieno 1-2 ēdamkarotes kakao, vienlaikus saputojot saldo krējumu ar iebiezināto pienu.

Pat bez kulinārijas pieredzes jūs varat viegli pagatavot šo kūku un saņemt daudz komplimentu pie galda.